VRTNI CENTRI KALIA

MJESTA GDJE ĆETE PRONAĆI SVE ŠTO JE POTREBNO ZA VAŠ DOM, VRT ILI POLJOPRIVREDNO IMANJE!

Pribor i oprema za pčelare

Prirodni uslovi, umjerena kontinentalna klima i bogatstvo biljnog svijeta, pružaju odlične uslove za pčelarstvo u Crnoj Gori. Ubrzani razvoj pčelarstva prati i proizvodnja kvalitetne opreme koja je neophodan uslov za uspješno bavljenje ovim poslom, bilo hobistički ili profesionalno.

Vrtni centri KALIA su vaš najbolji izbor pri kupovini kvalitetne pčelarske opreme. Naš prodajni asortiman obuhvata široku lepezu artikala, uz njegovo stalno proširenje u skladu sa zahtjevima koje nameće savremeno pčelarstvo. Direktni smo uvoznici za preko stotinu artikala iz ovog segmenta, što uz kvalitet i pouzdanost, garantuje i najniže cijene ovih artikala na tržištu.

Asortiman proizvoda koje nudimo nasim korisnicima obuhvata:

1. Košnice i djelove košnica
Košnice i djelovi košnica su izrađeni od veoma kvalitetnog materijala, što bitno utiče na vijek trajanja košnice. Svi elementi se izrađuju po najsavremenijoj tehnologiji i na profesionalnim mašinama. Shodno zahtjevima modernog pčelarstva, u prodaji su košnice tipa:
Langstroth – Root (LR)
Dadant – Blatt (DB10)
Dadant – Blatt (DB12)

                                                                           


2. Pčelarski pribor i alat

U našim objektima možete naći široki izbor pčelarskog pribora i alata, od kojih ćemo samo neke izdvojiti:
Dimilica - proizvodi se od Zn i Cr-lima. Specijalna zaštitna mreža omogućava kačenje o zid košnice za vrijeme pregleda i sprečava da dođe do opekotina.

Centrifuga - se izrađuje od materijala sertifikovanog za upotrebu u prehrambrenoj industriji-prohromskog lima. Pogon se proizvodi od zupčanika izrađenih od kvalitetnog čelika. Dimenzije centrifuge za med izradjene su u prečniku 630 i 500mm, i visine 630 i 950mm. U standardnoj ponudi prohromska centrifuga ima: prohromski koš i obruč, PVC slavinu, prohromski poklopac i masivnije metalne nogare.

Takođe, u ponudi imamo:
-Pribor za ožičavanje ramova;
-Pčelarski nož;
-Pčelarska kliješta;
-Pčelarske četke;
-Sto za otklapanje mednih poklopaca;
-Topionik voska solarni;
-Dekristalizator meda;
-Posude za med;
-Kante za točenje meda;
-Sito duplo za med;
-Hranilica za pčele i još mnogo toga...

3. Zaštitna pčelarska oprema
Pčelarski šešir - šešir sa platnenim ojačanjem, armatura šešira je lagana, čvrsta i dobro balansirana, što omogućava odličan pregled aktivnosti tokom rada.
Pčelarske bluze - izrađene od pamuka, pogodne za tople, ljetnje dane, sto pruža korisniku da se prijatno osjeća.
Pčelarske rukavice – proizvedene su od mekane goveđe kože i najbolji su izbor za pčelare. Pri radu, koža obezbeđuje maksimalni osjećaj uz istovremeno pružanje potpune zaštite.

                                                             

4. Hrana za pčele (pogače)
Pored opreme i pribora za pčelarstvo, u svim vrtnim centrima KALIA, možete naći hranu za pčele (pogačice). Apivet DF je vitaminska pogačica za pčele, za stimulativno prihranjivanje pčelinjeg društva i veoma je bitan faktor za razvoj pčelinjeg društva tokom zimskog perioda, kada nema unosa polena iz prirode. Apivet O je energetska pogačica namijenjena prihranjivanju pčelinjeg društva tokom cijele godine, a prvenstveno za podsticajno prihranjivanje u bespašnom i kišnom razdoblju kada nema nektara u prirodi.

5. Ambalaža za pakovanje meda
Pored svega navedenog, prateći tehnološki proces proizvodnje, u našim maloprodajama možete naći i veliki izbor staklene ambalaže za pakovanje meda sa pratećim poklopcima. Prednost staklenih tegli je u tome što je staklo materijal bez mirisa i hemijski je inertno prema medu. Nepropusno je za gasove i paru i predstavlja dobar izolator, što omogućuje duže čuvanje meda.

Poštovani pčelari,
Pozivamo vas da nas posjetite i od stručnog osoblja saznate sve informacije o priboru i opremi iz naše široke ponude. Ovom prilikom vam vrtni centri KALIA žele uspješnu pčelarsku sezonu i bogate prinose pčelinjih proizvoda! Za informacije o radnom vremenu, kontakt telefonima i adresama naših maloprodaja pogledajte ovdje.

Zoran Marinković, dipl.ing.agronomije
Vrtni centar KALIA Bijelo Polje

Vrtni centri KALIA

  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

  • Podgorica, Cijevna bb

  • Tel. 020 606 280

Pratite nas na društvenim mrežama:

Veletex doo © 2020 Sva prava zadržana.